32 / 100

Svijet igara je uzdrman najavom nove fudbalske simulacije koja će konkurisati velikim imenima kao što su EAFC i eFootball. Cristiano Ronaldo, legenda fudbala, službeno je lansirao igru pod atraktivnim nazivom UFL, razvijenu i objavljenu od strane Strikerz Inc. Ova igra opisuje se kao besplatno iskustvo s online modom koji će uparivati igrače sa protivnicima sličnog nivoa vještina. Zvuči zanimljivo zar ne, jer samom pojavom C. Ronalda da se naslutiti da se nešto ”kuha”.

Prema izvještaju IGN-a, “fair to play” divizije će trajati tokom cijele godine i uključivat će promocije. Na kraju godine, jedan igrač će biti proglašen UFL šampionom. Osim online modova, igra će nuditi i offline modove kao što su 2v2 i 3v3.

Ronaldo kao investitor i ključna figura u razvoju igre

Cristiano Ronaldo je uložio više od 30 miliona funti u razvoj ove igre i imao je značajan utjecaj na njen razvoj. Govoreći o svom partnerstvu s UFL-om, Ronaldo je izjavio: “Oduševljen sam što sam dio ovog projekta jer UFL može postati nova era u fudbalskim igrama.”

Eugene Nashilov, CEO Strikerz Inc., dodao je: “Imati Cristiana Ronalda kao partnera i investitora je veliki korak naprijed i potvrda naše vizije da stvorimo vodeću igru za fudbalske fanove širom svijeta. UFL je posvećen inovacijama, tehnologiji i zabavi, i vidimo veliki potencijal za drugačiji pristup u industriji igara.”

Detalji o igri i šta možemo očekivati

Igra je dostupna za igranje na PS5 i Xbox Series X|S konzolama, a Open Beta je već počela. Ronaldo je na svom Twitter profilu objavio: “The @UFLgame Open Beta počinje danas. Isprobajte je na PS5 i Xbox Series X|S! Besplatno! 7-9. juna.”

Osim standardnih modova igre, UFL uključuje i napete online mečeve, kao i offline modove za 2v2 i 3v3 mečeve. Ovaj pristup omogućava igračima različitih nivoa vještina da se takmiče u pravednom okruženju.

UFL predstavlja značajan korak u svijetu fudbalskih simulacija, nudeći besplatno iskustvo s fokusom na pravednost i konkurenciju. S Ronaldom kao ključnim investitorom i promotivnim licem, očekuje se da će ova igra brzo privući veliki broj igrača i fanova. Za više informacija i da isprobate igru, posjetite zvaničnu stranicu UFL-a i pridružite se Open Beti na PS5 i Xbox Series X|S.

Uporedba sa eFootball-om

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *