68 / 100

Poslednji meč između Hrvatske i Italije (1:1) izazvao je mnogo kontroverzi zbog sudijskih odluka Dannyja Makkelieja. Nakon utakmice, mnogi su krivili Makkelieja za suze Luke Modrića i njegovih saigrača, pogotovo zbog odluke da dodeli osam minuta nadoknade vremena. Zlatko Dalić je izjavio da je to bio prekomeran dodatak, navodeći da su faulovi i prekidi uzrokovali produžetak, ali je smatrao da to nije opravdano.

Karijera

Danny Makkelie je holandski profesionalni fudbalski sudija, rođen 28. januara 1983. godine na ostrvu Curaçao. Po povratku u Holandiju, već kao desetogodišnjak pokazao je sklonost ka vođenju sportskih aktivnosti. Njegov otac, bivši kraljevski marinac, bio je ključna figura u njegovom razvoju, često ga vozeći na utakmice pre nego što je Danny stekao vozačku dozvolu.

Profesionalni Uspon

Makkelie je svoju prvu profesionalnu utakmicu sudio sa 22 godine i brzo je napredovao kroz redove, postavši jedan od najcenjenijih sudija na međunarodnom nivou. Redovno sudi u UEFA Ligi šampiona i Ligi Evrope, a bio je sudija i na Svetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru. Njegov profesionalni put uključuje sudije na velikim utakmicama kao što su finale UEFA Lige Evrope između Sevilje i Inter Milana.

Kontroverzne Odluke

Iako cenjen, Makkelie nije bez kontroverzi. Na primer, 2021. godine nije priznao gol Cristiana Ronalda protiv Srbije, što je izazvalo bes portugalskog kapitena. Takođe je kritikovan zbog odluke u polufinalu Evropskog prvenstva 2020. godine, kada je dosudio diskutabilan penal za Englesku protiv Danske.

Danny Makkelie je sudija sa impresivnom karijerom, ali i sa svojom dozom kontroverzi. Njegove odluke na terenu često izazivaju rasprave, ali on nastavlja da bude ključna figura u svetu fudbalskog suđenja, sa velikim iskustvom i podrškom UEFA-e. Njegova posvećenost i strast prema suđenju čine ga jednim od najistaknutijih sudija današnjice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *